Als kleine vereniging van op dit ogenblik tien gediplomeerde toeristische gidsen en enkele vrijwilligers verzorgen wij toeristische rondleidingen in onze fusiegemeente Scherpenheuvel-Zichem en ondersteunen wij toeristische promotieactivieiten die samen met de de gemeentelijke dienst van toerisme worden georganiseerd.

Wij zijn een ploeg samengesteld uit zowel jonge als meer ervaren toeristische gidsen die erg begaan ijn met hun plaatselijk verleden en zijn actieve partner in het toeristisch netwerk van onze gemeente en dit van Vlaams-Brabant.

Onze plaatselijke expertise ligt zowel in het aanbieden van standaard uitstappen zoals omschreven in de folders van de toeristische dienst als het aanbieden van arrangementen à la carte (losse bezoeken, themawandelingen, fietstochten, wandelingen in dorpskernen, in bosrijke gebieden als de Demerbroeken).

Recentelijk werd de Maagdentoren als toeristisch attractiepunt toegevoegd aan ons actieterrein. Deze prachtig gerestaureerde middeleeuwse woontoren uit de 14e eeuw is een pronkstuk uit het roemrijke verleden van Zichem (zie foto) en kan worden bezocht met een gids.