Op stap met Wannes Raps

Wannes in actie

Wannes in actie

Wat ? 

1/2 dagarrangement of volledige dagarrangement / Min. 2 uur (6 km) - max. 4 uur (10 km) met maximaal 15 deelnemers van mei tot en met oktober

Inhoud ? 

Vertrek aan het poortgebouw van de abdij, Abdijstraat 1 te Averbode.

Wandeling door het de Merode-gebied rond de abdij Averbode. Wannes Raps, de legendarische landloper, stroper en drinkebroer uit de novellen van Ernest Claes, begeleidt je doorheen het uitgestrekte bos- en natuurgebied, ooit eigendom van de rijke familie de Merode de Westerlo. 

Onderweg verneem je meer over de eigenheid van deze natuurparel, Averbode Bos en Heide. Op  deze verkenning flirt je voortdurend met provincie- en gemeentegrenzen. Deze belevingswandeling is licht avontuurlijk, qua inhoud en qua landschap

In de wandeling met gids is een borrel of vruchtensapje en een streekkoekje inbegrepen.

Prijs ?   

 2 uur à 60 euro + 2 euro per deelnemer / 4 uur à 90 euro + 2 euro per deelnemer

Extra info ?

Voorzie jezelf van goede (waterdichte) stapschoenen en regenkleding. De wandeling iszeker geschikt voor gezinnen met (oudere) kinderen. Omwille van het terrein laat je buggy’s best thuis.

Eventueel bestellen de deelnemers bij de dienst Toerisme een picknickpakketje. In Afspanning Den Eik of in Het Moment kunnen de dorstigen zich, naar het eind van de wandeling toe, ook laven.

Bijkomende info en beschikbaarheid te bekomen bij de toeristische dienst op nummer 013/39.14.60